21 березня в місті Южноукраїнськ відбулись перші змагання зі швидкісного розв’язання кубика Рубіка. Змагання відбулись в школі №4 за сприяння управління освіти м. Южноукраїнська, за що ми висловлюємо величезну подяку начальнику управління Сінчуку Юрію Михайловичу за серйозний підхід до організації, сумлінну працю та втілення ідеї в життя, а також методисту управління освіти Кравченко Наталії від якої залежав увесь організаційно-підготовчий етап. Сподіваємось, що такі змагання стануть традицією.
Окрема подяка спонсорам, які без вагань відгукнулись на заклик допомогти заходу фінансово — Брагар Олені Євгенівні, Приходько Віталію Михайловичу, Сніткову Сергію Михайловичу.
На змаганнях були присутні багато глядачів — школярі з різних шкіл, вчителі, батьки учасників. Змагання почесно відвідав навіть мер міста — Квасневський Євген Анатолійович.

Церемонія відкриття розпочалась з виступу художнього колективу «Фенікс» Центру дитячої юнацької творчості, а також з перегляду відеозапису виступу Романа Остапенка на шоу «Україна має талант».
Після чого зі словами привітань виступили начальник управління освіти, мер міста та співробітник управління юстиції м. Южноукраїнськ — Марія Латій, яка урочисто привітала спільноту міста з офіційною реєстрацією новоствореної громадської організації «Южноукраїнський Альянс Спідкубінгу» та передала свідоцтво про державну реєстрацію громадської організації. Згодом начальник управління освіти вручив присутнім швидкуберам посвідчення членів громадської організації.
Завершилась церемонія відкриття майстер-класом від Романа Остапенка, який провів вступний інструктаж учасників та продемонстрував, як швидко можна складати кубик Рубіка двома руками, однією рукою і навіть наосліп.

Загалом в змаганнях взяли участь 20 школярів різного віку — і старшокласники, і учні молодших класів, і навіть дівчата. Наймолодший учасник змагань — Олег Концевич (11 років) — навіть приїхав з м. Миколаїв задля того, щоб взяти участь в змаганнях.

За чесним проведенням змагань стежило почесне жюрі: Горкольцева Тетяна Яківна, Шікерська Альона, Остапенко Юлія.

Всі учасники поставились до змагань серйозно, були дисципліновані та сконцентровані, було навіть помітно хвилювання, і це додавало азарту та інтриги для глядачів.
Змагання проходили в 4 раунди: у першому змагались 20 осіб, у другому — 10, у третьому — 5, і, нарешті, за призові місця боролися 3 учасників:

В запеклій боротьбі призові місця розподілились наступним чином:
1. Микита Свинтицький з середнім часом 32 с.
2. Володимир Белокаменський з середнім часом 44 с.
3. Олег Концевич з середнім часом 55 с.
4. Ігор Донцов з середнім часом 1 хв. 7 с.
5. В’ячеслав Козоріз з середнім часом 1 хв. 13 с.

Головним призом змагання був планшет Uni Pad 9, а учасники, які посіли друге та третє місце отримали грошові винагороди. Також перша п’ятірка призерів була нагороджена головоломками від інтернет-магазину cutcorner.com.ua. Всі інші учасники в якості заохочувальних призів були нагороджені пам’ятними табличками та магнітиками.

Вітаємо переможців і учасників, бажаємо нових перемог і успіхів у всьому! В наступному році чекаємо ще кращих результатів, і сподіваємось, що цей досвід допоможе вам у подальшому житті.
Всім дякуємо за проведення чудових змагань, а також щиро дякуємо за увагу до дітей, підтримку і розвиток їх здібностей, за популяризацію здорового способу життя та інтелектуального розвитку сучасної молоді!

За змаганнями уважно стежили місцеві журналісти інформаційного агентства «Контакт».

Відеорепортаж:

Фотозвіт:

Звіти про змагання з інших джерел:
http://kontakt-yu.org/
http://yu.mk.ua/