Вітаю, шановні швидкубери!

Нарешті сталося те, чого ми так довго чекали, про що мріяли, і чого наполегливою працею досягали – у нас з’явилось перше офіційне ім’я.

8 березня 2010 року, кілька активістів швидкуберського руху – Роман Остапенко, Аветисян Юлія та Артем Козельський вирішили заснувати громадську організацію. Провели загальні збори, затвердили основні ідеї, приблизну назву, статут та занотували все це в протокол.
Цілий рік пішов на те, щоб остаточно розібратися з усіма аспектами бюрокартії та узгодити всі документи з Міністерством юстиції України.

18 лютого 2011 року ми нарешті отримали дозвіл згори, що носить назву “Свідоцтво про реєстрацію громадської організації”.

Основним документом ГО “Київський швидкубінг” є статут, ознайомитись з яким можна за посиланням:


Це лише перший крок, і попереду дуже багато невирішених питань, але велика частина роботи вже зроблена, і тепер кожен має право виступати не як відокремлена особа, а як член громадської організації.

Багатьох, хто читає цю новину цікавить “Чому саме Київський швидкубінг?”. Справа в тому, що ГО бувають місцевого, державного та міжнародного статусу. На останній ніхто не претендує, а для реєстрації всеукраїнської організації необхідно мати 14 місцевих осередків. Простіше кажучи, 14 населених пунктів, в яких швидкубінг – це не просто забавка для маленьких діточок, а цілком розповсюджене явище, своєрідний стиль життя. Поки що ми до цього не готові, але все попереду ;)

Щиро дякуємо всім членам спільноти, заради яких хочеться діяти.

Обговорення – на форумі.